Μετατροπέας Greeklish σε Ελληνικά


Mοιραστείτε το:


Μετατρέψτε τα κείμενά σας μέσα από την Διαδικτυακή Υπηρεσία που παρέχεται από την innoetics. Βασισμένη σε τεχνολογία που "κατάγεται" από το Ινστιτούτο Επεξεργασία του Λόγου-Ε.Κ. "Αθηνά", η συγκεκριμένη υπηρεσία αναλαμβάνει να μετατρέψει οποιονδήποτε τύπο Greeklish σε σωστά και ορθογραφημένα Ελληνικά, ταχύτητατα και με εξαιρετική ακρίβεια! Κάθε φορά που θα θέλετε να γράψετε ενα κείμενο στα Greeklish, μπορείτε να το μετατρέπετε γρήγορα εδώ πριν το δημοσιεύσετε σε ένα email.


Γράψτε το κείμενό σας και πατήστε το κουμπί "Ελληνικά" στο κάτω αριστερό μέρος.
Mοιραστείτε το:




28 σχόλια:

  1. Μπράβο! Δεν γνώριζα την υπαρξη αυτης της ιστιοσελίδας... Νομιζω ότι όντως μπορεί να βοηθησει την νεολαία να αρχίσει να γράφει σωστά. Είμαι 100% σίγουρος ότι αυτοί που γράφουν με λατινικούς χαρακτήρες θέλουν να γράφουν ελληνικά, αλλά φοβούνται την ανορθογραφία. Δεν φταίνε βέβαια αυτοί, αλλά αυτοί που δεν τους δίδαξαν όπως θα άρμοζε σε καθε ελληνόπουλο! Καλή επιτυχία! Περικλής1965

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστό...εγώ δεν πήγα ελληνικό σχόλιο ,μονη μου θα έμαθα..όσο έμαθα,αλλα καμια φορα δρέπουμε που δεν γράφω σωστά...και εντι ιστοσελίδα με βοηθάει πολύ.Ευχάριστο.Αλέκα

      Διαγραφή
    2. δεν την λένε ιστιο-σελίδα αλλά ιστοσελίδα από το ιστός και σελίδα Ανώνυμε ... Με πολλή αγάπη και χωρίς δασκαλίστικη διάθεση ... Μια και μιλάμε για τη γλώσσα μας, που είναι η ωραιότερη, η σοφότερη και η πιο παλιά στον κόσμο.

      Διαγραφή
    3. Den einai pou drepomaste, poli apo emas den pigame Elliniko skoleio...kseroume mono na milame. Poli theloume na mathoume ala sta 64 isos ligo arga.

      Διαγραφή
    4. Έκανα πριν καιρό μικρή έρευνα γιατί οι νέοι - κυρίως - χρησιμοποιούν την εσφαλμένη λέξη "ιστιο-σελίδα", μεταφράζοντας λάθος την αγγλική λέξη webpage που αποδίδεται στα ελληνικά σαν ιστό+σελίδα, αφού άλλο πράγμα ο ιστός της π.χ. αράχνης και άλλο το ιστίο της βάρκας.

      Το 80% είχε την αντίληψη ότι το λένε "ιστιο-σελίδα" επειδή στο διαδίκτυο (internet) κάνει κανείς ... surfing, προφανώς με ιστιο-σανίδα και πανί (χαχαχα), οπότε, ιδού το ωραίο μπέρδεμα.

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία !! είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθησει ολους, αλλα ΚΥΡΙΩΣ την νεολαία μας να ανακαλύψει τον πλούτο τις Ελληνικής γλώσσας.

    Αναστάσιος Γκέτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο. Τούτο το πρόγραμμα είναι πολύ καλο για όσους ξέρουν Ελληνικά αλλα έχουν ξεχάσει την ορθογραφία και επιθυμούν να γραφουν χωρίς λάθη σαν και μένα.
    Σ.T.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητηρια και απο εμενα.Απο την ημερα που ανακαλυψα αυτη την ιστοσελιδα,την χρησιμοποιω καθημερινα.Το μονο παραπονο μου ειναι,οτι κολλαει μερικες φορες
    Γιαννης Κοπανιαρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.
    Φίλε Γιάννη, το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, είναι πιθανών να οφείλεται στην σύνδεση σου. Αν συνεχίσεις να αντιμετωπίζεις προβλήματα και απο άλλα PC ενημέρωσε μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Elliniko Arxeio: Euxaristo poli gia tis odigeies kai to link. Oso gia ta sxoleia peri latinikwn xaraktirwn, pou diavasa, den einai panta thema anorthografias, alla gnwsewn se merikous apo mas sto exwteriko, gia to pws na metatrepsoume to pliktrologio apo agglika, se Ellinika (mesw Windows). Eimai exwteriko 24 xronia, kai sigoura borei kai na kanw lathi stin orthografia, alla den me poly-apasxolei afto toso, oso na borw na grafw me Ellinikous xaraktires (an kaneis sas exei kai odigies gia Windows boreite na mou steilete me email sto giorgos2@email.com... efxaristw!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα από τα Windows μπορείς να προσθέσεις νέα γλώσσα, παράλληλα με αυτήν που χρησιμοποιείς. π.χ. στην Ελλάδα έχουν δύο γλώσσες οι υπολογιστές. Ελληνικά και Αγγλικά. Αν θέλεις προσθέτεις και τρίτη γλώσσα π.χ. Γαλλικά. Η αλλαγή από γλώσσα σε γλώσσα γίνεται απλά πατώντας ALT+SHIFT (τα αριστερα).
      χαιρείσματα από Ελλάδα !

      Διαγραφή
  7. Φίλε Γιώργο, για να έχεις και Ελληνικούς χαρακτήρες στο πληκτρολόγιο σου, αν έχεις windows vista κάνε τα εξής:

    Πήγαινε στο start > control pannel > clock,language,region > change keyboards > add new language. Kαι εκεί διαλέγεις Ελληνικά.

    Στην συνέχεια μπορείς να βάλεις το ορθογραφικό πρόγραμμα για τα Ελληνικά και κάθε φορά που θα γράφεις κάτι που έχει ορθογραφικό λάθος θα σου βγάζει μια κόκκινη γραμμή από κάτω. Με δεξί κλικ πάνω του θα το διορθώνει.

    Για Firefox:
    https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/greek-spellchecking-dictionary/

    Για Google Chrome: πήγαινε στα settings > languages > add .Kαι εκεί διάλεξε Ελληνικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ειναι καλο γιατι οταν στελνω μηνυματα μεσω υπολογιστη μετατρεπω τα ελληνικα σε greeklish γιατι αλλιως βγαζει αλαμπουρνεζικα στα ελληνικα μηνυματα!! Και τα greeklish χρειαζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ευχάριστο,εγώ δεν πήγα καθόλου ελληνικό σχόλιο,όμως άντο το "προγρaμμα" με βοηθάει παρα πολύ,να μάθω να γράφω σωστά...σήμερα το βρήκα...ευχάριστο και πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. zen ematha ellinika zioti yennisika, megalosa,piga se galiko skolio,zen ipirxe paramono mia ekklisia orthodoxi.pos na matho ellinika, i mitera mou megalose stin ipiro tis alvania,itan anikani na mas didaxi tin elleniki.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. TA ΓΚΡΙΓΚΛΙΣ

    Όσοι στηρίζουν με μανία
    τα Γρίγκλις τ’ αποκρουστικά
    Ας κάτσουν πάλι στα θρανία
    Να μάθουνε Ελληνικά

    Γιατί η τεμπέλική τους κλώσσα
    Που τώρα στέρεψε απ’ αυγά
    Για καλαμπόκι τρώει τη γλώσσα
    Σιγά-σιγά σιγά –σιγά..
    www.kostaspak.gr9/12/2012 7:54:09 PM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γιατί δεν εμφανίζετε ο μετατροπέας??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μπράβο σας παιδιά,εγώ έχω Ελληνικούς χαρακτήρες αλλα η ορθογραφία μου είναι....άστα να πανε ....εκανα όμως το έξεις επειδή δεν ξέρω να γράφω με λατινικούς χαρακτήρες:έγραψα ανορθόγραφα Ελληνικά,τα μετάτρεψα σε Greeklisch,και μετά σε Ελληνικά.....νομίζω χωρίς ορθογραφικά λάθη και μάλιστα με τονισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΔΙΟΤΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ
    Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κατ`αρχήν ευχαριστούμε τήν τόσο χρήσημη ιστοσελίδα πού φτιάξατε,τήν
    χρειαζόμασταν.
    Συνγχρητήρια σέ όλους πού προσπαθούν...μιά προσπάθεια χρειάζεται καί ό Έλληνας καταφέρνει τά πάντα ,ειδικά όταν χρησιμοποιή τήν τελειώτερη γλώσσα επικοινωνίας πού δημιουργήθηκε στήν γή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας. Εύχομαι και ελπίζω, να γλυτώσουμε από αυτό το αηδιαστικό θέαμα των greeklish

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ ωραίο, ακριβές και γρήγορο. Ευχαριστώ.
    Καλό Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό που με στενοχωρεί είναι η ανορθογραφία που κυριαρχεί παντού στα περισσότερα γραπτά κείμενα και ειδικά στο FB.Δυστυχώς λόγω της δουλειάς μου πέφτει αμέσως το μάτι μου στο λάθος. Οι πολιτισμικές επιδρομές αρχίζουν από τη γλώσσα. Πρέπει να την διατηρήσουμε ανέπαφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα σας!!! εντυπωσιακή και προσεγμένη δουλειά σε όλες τις ενότητες σας ποικιλία αθρόοι που δεν σε αφήνει να στέκεσαι σε μια σελίδα.Ένα ευχαριστώ από μένα που εμπλουτίζω τις γνώσεις μου ακόμα περισσότερο μέσα από εσάς καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. γιατί δεν εμφανίζετε ο μετατροπέας??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια
τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται. Ευχαριστούμε.
Πατήστε εδώ για μετατροπή απο Greeklish σε Ελληνικά

 
Copyright © 2010-2013. Ελληνικό Αρχείο - All Rights Reserved | Designed by Graphopoly Designs